آف کار پوت

آف کار پوت یک وبسایت جهت بروز رسانی دانش روز

آف کار پوت

آف کار پوت یک وبسایت جهت بروز رسانی دانش روز

پاسیو چیست؟

سلام وقت بخیر زندگی آپارتمان نشینی از بدو تولد با مسائل زیادی روبرو شده است. نبود حیاط در آپارتمان ها از یک سو و آرامش به دلیل ازدحام حضور آدم در یک ساختمان از سوی دیگر سبب شده است تا طراحان ساختمان به فکر ایجاد فضاهای جدید بیوفتند. در طراحی آپارتمان های جدید برای آن که نور طبیعی در خانه حضور بیشتری داشته باشد از پاسیو استفاده می شود.

  پاسیو چیست؟

پاسیو یا حیاط محصور (Patio) کلمه‌ای اسپانیایی است به معنای «حیاط پشتی» است. به طور دقیق‌تر، پاسیو در ساختمان‌ها به سبک اسپانیایی معمولاً حیاط‌هایی مسقف یا غیرمسقف هستند که برای اجتماعات استفاده می‌شوند. در انگلیسی، حیاط محصور به فضای بیرونی اطلاق می‌شود که برای سرگرمی یا استراحت استفاده می‌شود.با این اوصاف، می‌توان به معنی پاسیو و عملکردی که این فضا در ایران دارد پی بُرد. در ایران، به فضایی مسقف که در داخل ساختمان قرار دارد، حیاط محصور گفته می‌شود. این فضا تنها به هدف نورگیری استفاده می‌شود و ماهیت سرگرمی یا محیطی برای استراحت را در خود ندارد.


فواید پاسیو:

مکانی عالی برای نورگیری است : 

مهم‌ترین هدف از احداث پاسیو، انتشار نور به فضای داخل است. انسان‌ها برای اینکه بتوانند در چهار دیواری خود احساس آرامش و آزادی بیشتری کنند، به نور طبیعی نیاز دارند. نور طبیعی به احساس سرزندگی، شادی و طراوت در انسان کمک می‌کند و به او امکان ارتباط با بیرون را می‌دهد. یقیناً افرادی که به دنبال خرید خانه هستند، روی حیاط محصور حساب ویژه‌ای باز می‌کنند.

به تهویه هوا کمک می‌کند:

خانه جایی است که همه ما در پایان یک روز کاری سخت برای استراحت به آنجا می‌رویم. یکی از مزایای مشترک داشتن پاسیو این است که محلی برای گشودن است. به فرد اجازه می‌دهد از هوای تازه لذت ببرد بدون اینکه توسط باران خیس شود و روبروی نور مستقیم خورشید قرار گیرد. از مهم‌ترین جوانب مثبت حیاط محصور تهویه هوا و دمیددن هوای تازه به محیط داخل است.

منطقه‌ای تفریحی است :

یکی دیگر از مزایای اضافی پاسیو به ویژه در خانه‌های حیاط‌دار یک یا دو طبقه، موارد سرگرمی آن است. چه در حال برنامه ریزی برای باربیکیو هستید، چه میهمانی با خانواده یا دوستان خود، حیاط محصور فضای باز مناسبی را برای سرگرمی فراهم می‌کند.

 این مهم باعث می‌شود تا بدون آنکه در معرض شرایط محیطی مختلف قرار گرفت (بارندگی یا سرما و گرما)، از یک محیط باز و سرسبز که به خوبی طراحی شده است نهایت لذت را بُرد.

به خانه ارزش می‌بخشد:

افزایش ارزش منزل از دیگر فواید پاسیو است. خانه‌ای که تاریک باشد اغلب مورد توجه خریدار قرار نخواهد گرفت. همانطور که در بالا بیان کردیم، هدف از ساخت حیاط محصور، نورگیری است. بنابراین، اگر در ساخت ساختمان، مقدار نور حاضر الزمات نورگیری را برآورده نمی‌کند، احداث Patio ضروری است. در هر صورت، در نظر گرفتن پاسیو برای واحدهایی که مشکل نورگیری دارند، از نظر قانونی الزامی است.

پوشش سقف پاسیو به چه شکل است؟

اولین انتخاب برای پوشیدن سقف پاسیو معمولا شیشه است. برای پوشش سقف پاسیو در گذشته اکثر از شیشه های معمولی استفاده می کردند. اما اکنون با پیشرفت تکنولوژی مصالح جدید مانند فایبر گلاس شفاف، پلی کربنات شفاف و پوشش های حبابی نورگیر برای سقف پاسیو پیشنهاد می شود که در زمینه مقاومت و طول عمر بهتر از شیشه عمل می کنند.

 هر کدام از این مصالح دارای ویژگی هایی می باشند که روش مناسبی برای نورگیر خانه به شمار می رود. مثلا پلی کربنات شفاف در مقابل گرما و تابش مستقیم خورشید مقاومت و ماندگاری بالایی دارد و می تواند سال ها با همان کیفیت اولیه باقی بماند.

 یک روش دیگر در ساخت پاسیو سقف های متحرک است. در این صورت می توان برخی مواقع که دوست دارید در نورگیر خانه خود استراحت کنید یا غذا بخورید با بستن سقف متحرک از ورود نور زیاد در محیط جلوگیری نمایید.


نکات ساخت پاسیو مطابق با مقررات ملی ساختمان :

– حیاط خلوت واقع در سـاختمان جنوبی باید با دیوار و نرده یا حصار فضای سـبز از معبرعمومی جدا شود.–

 در ساختمان‌های جنوبی باید طبقات به حیاط اصلی دسترسی داشته باشند و کلیه سطوح و دیوارهای جانبی حیاط نماسازی شوند.

– اگر حیاط محصور با مصالح شفاف مسقف شود، پیش‌بینی بازشوهای مناسب و کافی جهت تهویه طبیعی آن الزامی است.

– کف تمامی پاسیوها باید دارای شیب‌بندی مناسب و سیستم دفع آب‌های سطحی باشـد.

– حیاط داخلی که برای تأمین نور و تهویه اتاق است نباید تا فضای توقف‌گاه پارکینگ ادامه یابد.–

 ابعاد حیاط خلوت و نورگیر برای تأمین نور و تهویه فضاها باید داری مساحت ۱۲ مترمربع با حداقل ۳ متر عرض باشد.–

 برای زمین‌ها با مساحت بیشتر از ۲۰۰ مترمربع حیاط داخلی به اندازه حداقل ۶ درصد مساحت زمین الزامی است– 

اگر Patio برای تأمین نور آشپزخانه باشد باید حداقل ۶ مترمربع مساحت و حداقل ۲ متر عرض داشته باشد .

– حداقل مساحت پاسیو برای زمین‌های کمتر از ۲۰۰ مترمربع، به اندازه ۳ درصد مساحت زمین است .

– حیاط محصور و گودال باغچه برای تأمین نور و تهویه باید حداقل ۹ مترمربع مسـاحت وحداقل ۳ متر عرض داشته و نباید دارای سقف باشد.

– اگر دو واحد مجزا از یک حیاط داخلی نور و تهویه بگیرند، فاصله دیوارهای پنجره‌ مقابل آن‌ها از یکدیگر نباید کمتر از ۶ متر باشد.–

 در مواردی که آشپزخانه و اتاق دو واحد مسکونی مستقل یا آشپزخانه آن‌ها از یک حیاط خلوت نور بگیرند، فاصله پنجره‌های مقابل آن‌ها نبایستی کمتر از ۴ متر باشد.